Cursus Risicomanagement

De cursus Risicomanagement is ontwikkeld voor iedereen die kennis dient te hebben over technieken om risico’s te identificeren, te analyseren, te kwantificeren en de juiste beheersmaatregelen te treffen.

 

De cursus Risicomanagement is geschikt voor iedereen die risico’s op een reële manier in moet kunnen schatten tijdens projecten en reguliere werkzaamheden. Om risico’s uit te kunnen sluiten of te reduceren tot een acceptabel niveau, wordt gebruik gemaakt van een stappenplan. Daarnaast is het belangrijk de juiste technieken en middelen toe te passen, zoals interviewen, het organiseren van brainstormsessies en het bijhouden van risicochecklists.

 

Waarom een cursus Risicomanagement?

Als werkgever vindt u het belangrijk dat u alles doet wat mogelijk is risico’s te voorkomen dan wel de gevolgen van risico’s te beperken.


Als werknemer wilt u bewust zijn van risico’s die kunnen optreden en de gevolgen daarvan en u wilt uw kansen op de arbeidsmarkt verbeteren door in het bezit te komen van het certificaat Risicomanagement.


Met de cursus Risicomanagement, die gebaseerd is op de RISMAN-methode, leert u technieken om risico’s in kaart te brengen.Door risico’s te identificeren, analyseren en kwantificeren, kunt u de juiste beheersmaatregelen treffen om gevolgen van incidenten te verminderen of zelfs oorzaken weg te nemen.


Risicomanagement-direct biedt u hiervoor een uitermate geschikte online training aan, die u stap voor stap begeleidt tijdens uw leerproces. Na het volgen van de e-learning training gaat u naar de halfdaagse workshop, waarin u de theorie in praktijksituaties kunt toepassen.

 

Hoe werkt een cursus Risicomanagement bij Risicomanagementdirect?

De complete cursus Risicomanagement bestaat uit 2 delen; een online theoriegedeelte en een halfdaagse workshop.

 

Theorie Risicomanagement via internet

De cursisten volgen de theorie via internet door middel van e-learning. Op een leuke interactieve en uiterst effectieve manier doorlopen zij daarmee de stof waar en wanneer het hen, of u als werkgever, het beste uitkomt. De gemiddelde studietijd is 3 uur. De theorie wordt afgesloten met een online theorie examen. Iedereen die geslaagd is voor dit online theorie examen krijgt toegang tot een digitaal Bewijs van deelname. Dit bewijs is het toelatingsbewijs voor de workshop.

 

Workshop Risicomanagement

Nadat u het online theorie examen succesvol heeft afgerond, kunt u deelnemen aan de Workshop Risicomanagement. Deze workshop wordt verzorgd door ARCADIS, die op het gebied van risicomanagement is gespecialiseerd. Tijdens deze workshop brengt u de theorie in praktijk in samenwerking met andere deelnemers. U werkt onder andere aan eigen praktijksituaties en -knelpunten.

 

Cursussen Risicomanagement

Risicomanagement Basis

Voor iedereen die kennis dient te hebben over technieken risico’s te identificeren, analyseren, kwantificeren en de juiste beheersmaatregelen te treffen. Lees meer...

 

Risicomanagement Herhaling

Voor iedereen die behoefte heeft aan opfrissing en verdieping van de toepassing van de risicomanagement methode. Lees meer...

 

Risicomanagement Incompany

Voor werkgevers die minimaal 10 medewerkers tegelijkertijd geschoold willen hebben op het gebied van risicomanagement. De opzet en inhoud van de cursus is gelijk aan de open inschrijving. Het enige verschil is dat de workshop bij u op locatie wordt verzorgd. Lees meer...

 

Risicomanagement Abonnement

Voor werkgevers die het belangrijk vinden dat haar werknemers niet alleen beschikken over de basiskennis van risicomanagement, maar ook regelmatig  “bij de les’’ gehouden worden. De werknemers herhalen de online theorie en de workshops zijn gericht op verdieping van de toepassing van de risicomanagement methode. Lees meer...